Afgelopen weekend zagen we het tweede weekend van de play-offs van de LEC. G2 Esports versloeg Origen voor een plek in de finale, terwwijl Fnatic Splyce wist te verschalken voor een plek in de halve finale. Hoe die games verliepen,lees je hier. 

Fnatic vs Splyce

3 - 1
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
5 april 2019 18:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Fnatic3Win
Splyce1Loss

Fnatic

Speler Positie Kills Deaths Assists
Gabriël “Bwipo” RauToplaner000
Mads “Broxah” Brock-PedersenJungler000
Tim “Nemesis” LipovsekBot lane000
Martin “Rekkles” LarssonBot lane000
Zdravets “Hylissang” GalabovSupport000
Totaal 000

Splyce

Speler Positie Kills Deaths Assists
Kiss “Vizicacsi” TamasToplaner000
Andrei “Xerxe” DragomirJungler000
Marek “Humanoid” BrazdaMidlaner000
Kasper “Kobbe” KobberupBot lane000
Tore Hoel “Norskeren” EilertsenSupport000
Totaal 000

SPY Kobbe besluit om fnatic onmiddellijk te verrassen. Hij kiest voor Zoe in de bot lane in plaats van een standaard AD Carry, en kan daarmee ook direct first blood behalen op FC Hylissang. Splyce vermoordt de Rift Herald maar het is Fnatic dat met de eerste dragon en de eerste turret gaat lopen. Fnatic draait de rollen om en bemachtigt Baron Nashor maar verliezen vier spelers in het daaropvolgende gevecht. De game gaat gelijk op maar Fnatic besluit om gewoon de winst te forceren, wat hen ook lukt. Zij gaan lopen met de eerste game.

De eerste game verliep moeilijk voor Fnatic, waarop FNC Nemesis besluit dat het weer eens tijd is om de Kayle naar buiten te brengen. Splyce reageert met een onmiddellijke lane swap waardoor SPY Kobbe een first blood double kill kan bemachtigen. Ze domineren de game verder met verschillende turrets, een dragon en een Rift Herald. Die leiding wordt steeds verder uitgebreid tot Fnatic een goede teamfight vindt. Dat mag niet meer baten en Splyce zet de score gelijk.

We beginnen aan game 3, en het is alweer SPY Kobbe die first blood vindt op FNC Hylissang. Fnatic reageert onmiddellijk met een goede teamfight en haalt vier leden van Splyce neer, waardoor ze een kleine voorsprong krijgen. Fnatic ziet er veel sterker uit dan in de laatste twee games en behaalt zo goed als elk objectief. Ze nemen Baron Nashor en winnen de teamfight. Splyce verliest alles buiten hun Nexus maar weten de ace te halen om de game nog wat uit te rekken. Fnatic heeft moeite om de game af te sluiten maar door een mooie backdoor van FNC Hylissang halen ze toch de tweede winst binnen.

Dit keer is het aan Fnatic om Splyce te verrassen. FNC Nemesis spelt Vayne in de mid lane maar Splyce behaalt alweer first blood. Het is de speciaalste game van de serie, met FNC rekkles die in de top lane belandt, terwijl FNC Bwipo samen met FNC Hylissang in de bot lane speelt. De game gaat heen en weer tot Splyce een gemakkelijke teamfight aan Fnatic geeft, wat hen in staat stelt om de basis van Splyce neer te halen. Fnatic wint de vierde game en gaat door naar de halve finale in Rotterdam.

Origen vs G2 Esports

0 - 3
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
6 april 2019 17:00 LEC Spring 2019 2019

Resultaten

TeamTotal ScoreUitslag
Origen0Loss
G2 Esports3Win

Origen

Speler Positie Kills Deaths Assists
Barney “Alphari” MorrisToplaner000
Jonas “Kold” AndersenJungler000
Erlend Vatevik “Nukeduck” HolmMidlaner000
Patrik “Patrik” JiruBot lane000
Alfonso Aguirre “Mithy” RodriguezSupport000
Totaal 000

G2 Esports

Speler Positie Kills Deaths Assists
Martin “Wunder” HansenToplaner000
Macin “Jankos” JankowskiJungler000
Rasmus Borregaard “Caps” WintherMidlaner000
Luka “Perkz” PerkovicBot lane000
Mihael “Mikyx” MehleSupport000
Totaal 000

De strijd om de eerste plek in de finale wordt gespeeld door Origen en G2 Esports. Het is G2 Caps die first blood bemachtigt door een gank in de bot lane, maar het is Origen dat met zowel de eerste dragon als de Rift Herald gaat lopen. De game gaat heel gelijk op en er ontstaan enkele grote teamfights. Het is uiteindelijk G2 Jankos die de Elder Dragon kan stelen van Origen, waardoor G2 Esports de eerste winst kan verzekeren.

Origen lijkt een kleine krak te ervaren door die eerste game. G2 Jankos kan first blood verzekeren door een mooie val in de top lane. Van daaruit neemt G2 Esports de leiding, al vecht Origen nog wel enkele keren terug. Veel mag het niet meer baten, want met de eerste Baron Nashor besluit G2 Esports deze game sneller af te sluiten. Ze staan voor met twee tegen nul.

De derde game gaat ook in het voordeel van G2 Esports. Het sterke Origen uit de eerste game is nergens meer te bekennen. G2 Wunder behaalt first blood dit keer en ook de andere objectieven gaan de richting van G2 Esports uit. Origen geeft nog een teken van leven door Baron Nashor te vermoorden, maar dat mag niet meer baten. G2 Esports is veel sterker in teamfights en steken zo ook de derde game in hun achterzak. Zij gaan onmiddellijk door naar de finale, Origen moet het opnemen tegen Fnatic in de halve finale.

Voorbeschouwing

Fnatic vs Splyce

Straks krijgen we Fnatic versus Splyce te zien, en deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd. Fnatic mag op papier dan wel het betere team zijn, Splyce heeft doorheen de Split en vorige week laten zien dat ze meer zijn dan de underdog. Tegen SK Gaming wisten ze namelijk nog de winst uit de brand te sleuren na een achterstand op te lopen. Ook hun ongelooflijk gecoördineerde teamfights kunnen het Fnatic nog wel eens moeilijk maken.

Fnatic lijkt daarentegen onverslaanbaar. Ze hadden een prachtige tweede helft van de Spring Split en ook vorige week zetten ze een prachtige prestatie neer tegen Team Vitality. Ze bewezen dat zowel de early game als de late game door hen gespeeld kan worden, en vormen zo dan ook een serieuze bedreiging voor Splyce. Zij staan namelijk bekend om de games uit te rekken tot ze kunnen teamfighten.

Toch geven we de winst hier aan Fnatic. Ze versloegen Splyce al twee keer in de groepsfase en kozen Team Vitality als hun eerste tegenstander om een reden. Fnatic is namelijk zeer sterk in zowel de early als de late game en hebben dus meer mogelijkheden om rond te spelen. Mochten alle games naar die late game gaan kan Splyce nog wel eens verrassen, maar dat zal Fnatic niet zo gauw laten gebeuren.

Onze pick: Fnatic

Origen vs G2 Esports

Morgen krijgen we de strijd om de allereerste finaleplek te zien. Origen neemt het op tegen topfavoriet G2 Esports. Beide teams hebben al een mooie groepsfase achter de rug waarin ze elkaar al eens versloegen. Deze best of five zal dan ook ongetwijfeld zeer spannend worden. G2 Esports mag dan de grote favoriet zijn ze zullen stevig uit de pijp moeten komen om Origen te verslaan.

G2 Esports kende namelijk een wisselvallige tweede helft van de Split. Na een hele resem winsten bleken ze wat teveel zelfvertrouwen te krijgen, waardoor minder goede teams zelfs winsten konden vinden. Ze hebben daar ongetwijfeld van geleerd, de vraag is alleen of ze genoeg respect zullen tonen aan een klepper als Origen.

Origen zal daarentegen ook zeer voorzichtig moeten zijn. G2 Esports mag dan wel fouten gemaakt hebben, dat wil niet zeggen dat Origen zomaar over het team heen zal lopen. De lanes van beide teams zijn namelijk zeer aan elkaar gewaagd en de invloed van de junglers op de map zal heel belangrijk zijn voor het binnenhalen van de winst.

Toch vermoeden we dat G2 Esports met de winst gaat lopen. Ze hebben ongetwijfeld geleerd van hun fouten in de groepsfase en zullen Origen geen enkel moment geven om adem te halen. Als G2 Caps OG Nukeduck nog wat kan intomen, zal de map volledig openliggen voor G2 Jankos om ook de andere lanes een voorsprong te bezorgen.

Onze pick: G2 Esports