Het derde en laatste weekend voor Rift Rivals van de LEC Summer Split hebben we achter de kiezen. Aartsrivalen Fnatic en G2 Esports namen het tegen elkaar op in een strijd om de perfecte score, terwijl Team Vitality en Excel Esports hun best deden om die felbegeerde winst op het bord te krijgen. Hoe dat allemaal net uitdraaide, lees je hier.

De spannendste game van het weekend was ongetwijfeld die tussen rivalen Fnatic en G2 Esports. Beide teams waren voor vrijdagavond ongeslagen en beide teams wilden dat zeker zo houden. G2 Esports was de grote favoriet aan het begin van de game door hun onvoorspelbaarheid en zeer krachtige mid en late game, maar het was Fnatic dat met de grootste memes naar boven kwam.

Zo zagen we Martin “Rekkles” Larsson Karma spelen, met support Hylissang op Pyke, die de rol van carry op zich nam. De spotlight ging dan weer naar jungler Broxah en Belgische trots Bwipo in de top lane, die beiden een prachtige prestatie wisten neer te zetten. Door een mooie solo kill first blood van Bwipo op mid laner Caps ging de bal helemaal aan het rollen, en ongeveer 25 minuten later behaalde Fnatic een overtuigende winst tegen de topfavoriet en huidig kampioen van de MSI.

Voor Team Vitality en Excel Esports stond er ook heel wat op het spel. Beide teams hadden nog geen enkele winst kunnen vinden, tot ze tegen elkaar uitkwamen. Daar wist Team Vitality namelijk wel een eerste winst binnen te halen, die ze op zaterdag ook meteen omzetten in een tweede winst tegen SK Gaming. Excel Esports maakte op zaterdag ook heel wat furore door Fnatic ver achterop te brengen in de early game, maar door enkele kleine fouten moesten ze ook die game afgeven. Zij staan dus helemaal achteraan in de ranking met alleen maar verliezen.

Splyce klimt dan weer naar de derde plek in de ranking door zowel Origen als Rogue te verslaan. Daaronder vinden we SK Gaming, Origen en Schalke 04, met Rogue en Misfits Gaming die daar nog onderaan bengelen. Team Vitality en Excel Esports behouden een negende en tiende plaats.

Volgende week krijgen we geen LEC Summer Split te zien. De drie beste teams van vorige Split, G2 Esports, Fnatic en Origen, gaan namelijk naar Los Angeles om daar deel te nemen in Rift Rivals. Daar zullen ze het opnemen tegen Team Liquid, Team SoloMid en Cloud9, ofwel de drie beste teams van de Spring Split in de NA LCS. Dat evenement heeft dus geen impact op andere toernooien, maar is eerder een vriendschappelijk competitie om te kijken welke regio het beste is.

De week daarop keert de LEC Summer Split gewoon terug, met games tussen onder andere Team Vitality en Fnatic en G2 Esports tegen Schalke 04. Hier kan je de games live volgen.

Ranking week 3:

  1. Fnatic (6-0)
  2. G2 Esports (5-1)
  3. Splyce (4-2)
  4. SK Gaming (3-3)
  5. Origen (3-3)
  6. Schalke 04 (3-3)
  7. Rogue (2-4)
  8. Misfits Gaming (2-4)
  9. Team Vitality (2-4)
  10. Excel Esports (0-6)