Deze week begonnen we aan de laatste week van de Kayzr League voor League of Legends. Maandag speelde Sector One Academy tegen absolute favoriet Defusekids, terwijl Sector One het opnam tegen Echo Zulu. Hoe die games verliepen en wie er naar de finale gaat, lees je hier.

Defusekids vs Sector One Academy

2 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
1 april 2019 19:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamGame 1Total ScoreUitslag
Defusekids22Win
Sector One Academy00Loss

Defusekids

Positie Kills Deaths Assists
 000

Sector One Academy

Positie Kills Deaths Assists
 000

Sector One Academy besluit een speciale bot lane te draften in hun eeste game tegen Defusekids. Ze kiezen namelijk voor Taric en Sona, twee supports. DK Alois trekt zich daar absoluut niets van aan en behaalt een first blood double kill in de top lane. Ook de eerste dragon gaat de richting van Defusekids uit en de leiding die het team opbouwt wordt steeds groter. Ze besluiten voor Baron Nashor te gaan en halen dat objectief ook neer, maar DK Kitty is de enige die het kan navertellen. Toch behaalt Defusekids niet veel later een ace, en winnen ze de eerste game.

Game 2 gaat nog sneller in het voordeel van Defusekids. DK Chapapi steekt first blood al in zijn binnenzak nog voor de minions op de map zijn verschenen, en ook de bot lane moet er niet veel later aan geloven. De eerste turret gaat neer in het voordeel van Defusekids na zeven minuten, en ook alle andere objectieven gaan hun richting uit. Sector One Academy vescht nog stevig terug maar kunnen uiteindelijk niets meer doen tegen een uiterst sterke tegenstander. Defusekids gaat dan ook verder naar de finale.

Echo Zulu vs Sector One

0 - 2
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
3 april 2019 19:00 Kayzr League Seizoen 4: League of Legends 2019

Resultaten

TeamGame 1Total ScoreUitslag
Echo Zulu00Loss
Sector One22Win

Echo Zulu

Positie Kills Deaths Assists
 000

Sector One

Positie Kills Deaths Assists
 000

De eerste game begint redelijk traag. Het is uiteindelijk Mytheos van Sector One die first blood weet te behalen, waardoor het team een kleine leiding uitbouwt. Echo Zulu besluit over de hele map kleine gevechten te voeren. Dat mag uiteindelijk niet baten. Sector One breekt de hele map open en vermoordt ook Baron Nashor. Daarmee kunnen ze de ace forceren, waarna ze ook de eerste winst binnenhalen.

De tweede game begint iets beter voor Echo Zulu. S1 Night mag dan gaan lopen met first blood, het is Echo Zulu dat met een leiding in goud gaat lopen. Zij halen de eerste turret neer en ook Rift Herald moet eraan geloven. Echo Zulu lijkt de game volledig in handen te hebben, maar het is Sector One dat de betere teamfights kiest. Zij weten dan ook Baron Nashor te verzekeren, en Echo Zulu beseft dat hun kans verkeken is. Ze geven op, waardoor Sector One verdergaat naar de finale.

Voorbeschouwing

Defusekids vs Sector One Academy

De eerste halve finale die we te zien krijgen wordt gespeeld door Defusekids en Sector One Academy. Als we heel eerlijk zijn, is er niet zo heel veel dat we kunnen zeggen over deze match-up. Het zijn namelijk de eerste plek en de vierde plek die tegen elkaar spelen, en Defusekids is simpelweg onverslaanbaar.

Dit weekend nog wonnen ze de Benelux Premier League, alsook ongeslagen sinds play-offs. Zij willen dus ontegensprekelijk deze titel binnenhalen, en het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Sector One Academy daar een stokje voor kan steken. Defusekids is simpelweg veel beter en zouden deze match-up dan ook met gemak moten kunnen domineren.

Onze pick: Defusekids

Echo Zulu vs Sector One

Woensdag krijgen we Echo Zulu versus Sector One te zien. Deze match-up zou wel veel spannender moeten zijn, en is tegelijkertijd ook zeer onvoorspelbaar. Deze twee teams zijn namelijk aan elkaar gewaagd en willen sowieso een plek verzekeren in de finale van zondag. Dat Sector One de finale van de BPL verloor, kan hen wel eens parten spelen.

Toch heeft Sector One op papier het voordeel. Ze mogen dan wel een plek onder Echo Zulu staan in de ranking, beide teams wisten evenveel winsten binnen te halen. Toch lijkt Sector One ons nog iets sterker, wat ze ook lieten zien tijdens de BPL. Ze konden dan wel niet winnen, maar maakten het de Defusekids toch zeer lastig. De kans is dus ook groot dat ze hier wel met de winst kunnen gaan lopen.

Onze pick: Sector One