Gisteren kregen we de allerlaatste dag van de groepsfase van MSI te zien. De zes teams namen het voor een laatste keer tegen elkaar op voor een plek in de halve finale. We weten nu dan ook hoe die halve finale er gaat uitzien, maar laten we eerst de groepsfase wat verder bespreken.

Voor drie teams bleef die groepsfase namelijk tot op het einde zeer spannend, maar we beginnen bij het begin. De eerste game die we te zien krijgen is namelijk al een hele klepper. G2 Esports neemt het op tegen het Koreaanse powerhouse SK Telecom T1 en verzekert een redelijk dominante winst. Het zet de toon voor de rest van hun groepsfase, al zijn ze niet zo onoverwinnelijk als in de LEC.

Diezelfde dag moet G2 Esports namelijk nog een game afgeven aan Invictus Gaming, dat begint aan een meer dan indrukwekkende win streak. De kampioenen van de LPL promoveren zich al snel tot favoriet voor de titel, wat niet verrassend is aangezien ze de huidig wereldkampioen zijn. Team Liquid komt ook verrassend uit de hoek. Zij evenaren Invictus Gaming met twee winsten en geen verliezen, en bewijzen zo dat ook de NA LCS niet onderschat moet worden.

Dag twee verloopt minder goed voor “Doublelift” en co. Team Liquid moet games afgeven aan SK Telecom T1 en Flash Wolves. Die laatste twee en Phong Vũ Buffalo voeren een strijd om een vierde plek in de ranking. Op zondag moet G2 Esports de duimen leggen tegen Phong Vũ Buffalo, wat ook een moeilijke tweede helft van de groepsfase voor hen inluidt.

We spoelen door naar gisteren, ofwel dinsdag, en de laatste dag van de groepsfase. Invictus Gaming is ongeslagen en is zeker van zijn first seed. SK Telecom T1 en G2 Esports zijn ook zeker van hun plek in de halve finale, al moeten de laatste games bepalen welke plek ze krijgen. Team Liquid moet nog vechten voor hun plek in de halve finale, samen met Flash Wolves. Phong Vũ Buffalo moet beide games winnen en hopen op verliezen van andere teams, maar dat lijkt heel onwaarschijnlijk.

Toch is het uiteindelijk Team Liquid dat bepaalt wie er op de tweede en derde plek eindigt. Zij behalen namelijk een verrassende maar zeer mooie winst tegen G2 Esports, waardoor zij de derde plek krijgen. Team Liquid kan zich zo ook verzekeren van zijn laatste plek in de halve finale. We moeten afscheid nemen van Flash Wolves en Phong Vũ Buffalo, die zich niet weten te kwalificeren.

Deze vrijdag krijgen we de eerste halve finale te zien tussen Invictus Gaming en Team Liquid. Invictus Gaming is hier de grote favoriet, aangezien ze hun tegenstander zelf kozen en veel dominanter waren doorheen de groepsfase. Op zaterdag zien we de clash tussen SK Telecom T1 en G2 Esports, dat ongetwijfeld heel wat vuurwerk zal opleveren. Zondag volgt de grote finale tussen de twee winnaars van de halve finales. De winnaar mag zich tot kampioen van MSI kronen. Alle games kan je hier volgen.