Gabriël “Bwipo” Rau is de top laner voor Fnatic, dat zaterdag niet wist te winnen van Origen en zo dus de finale van de LEC Spring Split tegen G2 Esports misliep. Onze reporter Colin kreeg “Bwipo” te pakken en vroeg hem naar zijn mening over wat er net misging.

Rau is erg eerlijk over zijn prestaties tijdens de wedstrijd tegen Origen. Zo geeft hij toe dat hij fouten maakte, vooral in de eerste game, die zijn team in een moeilijke positie plaatste. Ook zijn Aatrox, waarop hij meestal z’n beste beentje voor kan zetten, liep niet volledig zoals hij had verwacht. Zo kon hij in game 4 ook het tij niet keren.

“Bwipo” vond echter niet dat Fnatic Origen heeft onderschat. “We hadden twee weken geleden al tegen Origen gescrimd en wisten eigenlijk heel goed waar we ons aan konden verwachten. We wisten dat we konden winnen.” Volgens hem was de doodsteek het moment waarop ze 0-2 achterkwamen.

Tenslotte sprak de Belg ook over zijn tijd als speler in de Benelux. Hij heeft het voornamelijk over wat hij geleerd heeft en wat elk team nodig heeft als ze willen slagen. Rau haalt ook z’n zelfvertrouwen aan als factor van z’n prestaties en waarom dat zowel een plus- als minpunt kan zijn.