Dit weekend kregen we de halve finale te zien van de Benelux Premier League. Defusekids nam het op tegen Legion gaming met een sub in de top lane en ook Sector One nam het op tegen Brussels Guardians. Hoe die match-ups net verliepen, lees je hier. 

Legion Gaming vs Defusekids

0 - 3
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
23 maart 2019 15:00 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamGame 1Total ScoreUitslag
Team Legion00Loss
Defusekids33Win

Team Legion

Positie Kills Deaths Assists
 000

Defusekids

Positie Kills Deaths Assists
 000

DK Alois wordt vervangen door DK Lenny in de top lane. Legion Gaming wil daar gebruik van maken maar vindt DK Hades in de jungle, die first blood moet afgeven. Al snel draait Defusekids het om. Ze vinden vier eenvoudige kills in de bot lane en werken aan een kleine lead. Ze verwoesten ook de eerste turret en krijgen de bovenhand in de game. Ook Baron Nashor moet er aan geloven aan de hand van Defusekids. Ze siegen de basis van Legion Gaming, halen een ace en behalen de eerste winst van de avond.

Legion Gaming besluit LG Aerados in de mid lane te vervangen door LG Hachiman die naar top gaat, om DK Chapapi wat meer te controleren. LG Dinoricar neemt het dus op tegen de mid laner van Defusekids. Toch gaat ook deze game al snel in het voordeel voor het team van DK Chapapi. Ze halen de eerste turret en dragon neer en staan al gauw 9 kills voor op Legion Gaming. Defusekids verslaat de Rift Herald en begint druk uit te oefenen op de basis van Legion Gaming. Met Baron Nashor, even later, kunnen ze die ook breken en een tweede winst binnenhalen.

LG Aerados mag terug in de mid lane. Dit keer vindt Legion Gaming wel de voorsprong. LG Clown Sky behaalt first blood, maar Defusekids antwoordt snel met 2 kills. De eerste dragon gaat naar Legion Gaming, al verwoest Defusekids de eerste turret. Alweer komt die laatste aan de leiding, en met Baron Nashor kunnen ze een propere ace behalen en winnen ze hun halve finale ongeslagen.

Sector One vs Brussels Guardians

3 - 0
Fulltime

Details

Datum Tijd League Seizoen
24 maart 2019 15:00 Benelux Premier League Seizoen 2 2019

Resultaten

TeamGame 1Total ScoreUitslag
Sector One33Win
Brussels Guardians00Loss

Sector One

Positie Kills Deaths Assists
 000

Brussels Guardians

Positie Kills Deaths Assists
 000

Het is pas op de twaalfde minuut dat we actie beginnen te zien in deze match-up. S1 Sebs behaalt first blood op BG Taz en ook BG Taour moet eraan geloven. Sector One voert de druk op en pakt de eerste twee turrets. Hun leiding wordt steeds groter en Brussels Guardians doet een wanhoopspoging. De daaropvolgende teamfight gaat niet zoals gepland, Sector One wint de fight en pakt Baron Nashor mee, waarmee ze ook de eerste game afsluiten.

De tweede game begint iets beter voor Brussels Guardians. Ze halen twee vroege kills en bouwen aan een kleine lead. Toch weet Sector One terug te klauteren. Ze halen de Rift Herald neer en weten zo de eerste paar turrets neer te halen. Ze halen twee aces en Brussels Guardians verliest stilaan hun grip op de game. Sector One haalt Baron Nashor neer waarmee ze aan de basis van hun tegenstander aankloppen. Ook Brussels Guardians kan dat objectief later neerhalen, al haalt dat niet zoveel meer uit. Sector One eindigt de tweede game met een mooie ace.

Ook de derde game begint met een kleine voorsprong voor Brussels Guardians door first blood van BG Saitam op S1 Mytheos. Sector One kiest later een verkeerde teamfight en Brussels Guardians vergroten hun voorsprong. Er worden turrets gewisseld, maar ondertussen wist Sector One twee dragons te verzekeren. Ze kiezen een betere teamfight dit keer en weten vier leden van de tegenstander neer te halen. Ze vermoorden Baron Nashor en eindigen de derde game, net zoals Defusekids ongeslagen.

Voorbeschouwing

Legion Gaming vs Defusekids

Over de match-up van morgen, zaterdag dus, is al heel wat tumult ontstaan. Normaal gezien zou Defusekids het namelijk op zondag opnemen tegen Legion Gaming, maar aangezien hun coach er dan niet kon bijzijn werden de games verzet naar zaterdag. Dit wil ook zeggen dat twee spelers van Defusekids niet aanwezig kunnen. “Alois” en “Kaas” moeten dus vervangen worden, tot groot ongenoegen van het team en de spelers zelf.

Dit kan de kansen van Defusekids dan ook serieus beïnvloeden. De invallers moeten nog bekendgemaakt worden, al zullen deze spelers sowieso niet even goed zijn ingespeeld met de rest van het team. Legion Gaming heeft daarentegen tijd genoeg had om zich voor te bereiden en zullen dus ongetwijfeld zeer sterk uit de hoek komen. Veel zal dus afhangen van die invallers en hoe Defusekids hun speelstijl aanpast aan deze nieuwe teamgenoten.

Onze pick: Legion Gaming

Sector One vs Brussels Guardians

Op zondag nemen de eerste en de laatste seed het tegen elkaar op. Sector One wist zich namelijk als eerste te plaatsen voor de halve finales en is dus in principe de topfavoriet om verder te gaan naar de finale. Toch zullen ze aan Brussels Guardians een hele kluif hebben. Ze mochten zich misschien op het nippertje plaatsen, maar hebben hierdoor veel meer spelervaring kunnen opdoen dit seizoen.

Toch kunnen we niet anders dan het voordeel van de twijfel aan Sector One geven. Op papier zijn ze namelijk nog steeds het sterkere team en zij hebben zich in alle rust en stilte kunnen voorbereiden op elke mogelijke tegenstander. Ze zullen dus ongetwijfeld klaarstaan om alles wat Brussels Guardians hun kant opgooit op te vangen.

Onze pick: Sector One

1 REACTIE